Proizvodnja

Beton

Proizvodnja betona

Svež beton je homogena smeša frakcije (separisanog šljunka), cementa, vode i po potrebi određenih aditiva-dodataka (za vodonepropustnost, za ubrzavanje-usporavanje vezivanja, za plastičnost-bolju ugradnju, za betoniranje na niskim temeperaturama i sl.). 

Svi materijali koje koristimo u proizvodnji betona su ispitani od strane ’’Instituta za ispitivanje materijala-IMS’’, Beograd. 

U procesu proizvodnje betona koristimo cement ’’Lafarge-BFC’’ Beočin, oznake CEM II / A-M (S-L) 42.5 R. Svakodnevno kontrolišemo kvalitet i vlažnost frakcije prosejavanjem, sušenjem i merenjem vlažnosti. Za sve aditive koje koristimo imamo rezultate predhodnih proba. 

U tri fabrike betona, od kojih su dve nasavremenije u Srbiji, u svom procesu rada pružaju mnogobrojne vidove kontrole i sa tim u vezi postiže se ujednačen kvalitet betonske smeše. 

Naš vozni park za transport svežeg betona se sastoji od nasavremenijih vozila (radnih mašina) u oblasti transporta betona. Zapreminska nosivost naših miksera je maksimalno prilagodjena brzom i kvalitetnom transportu velikih količina betona za srednja i velika gradilišta, gde je primarna brzina dotoka svežeg betona. 

Važniji objekti za koje smo vršili isporuku betona:

 

  • ’Most Slobode’’ u Novom Sadu,

  • Autoput E-75,

  • Silos klinkera ’’Lafarge-BFC’’ Beočin,

  • ’’Merkator Centar’’ u Novom Sadu,

  • ’’Merkur’’’u Novom Sadu

 

 

 

 

JoomShaper